10 лесни стъпки за изучаване на език – част втора

6. Закон като дете

Това не е да се каже, че трябва да хвърли гневно избухване или да се храни в косата си, когато излизате на ресторант, но се опитват изучаване на начина, по който децата правят. Идеята, че децата са по своята същност по-добри учащи, отколкото възрастните се оказва мит. Нови изследвания не може да се намери пряка връзка между възрастта и способността за учене. Ключът към ученето толкова бързо, колкото едно дете може да бъде просто да поеме някои детински нагласи: например, липсата на самосъзнание, желание да играе в езика и желанието да се правят грешки.

Ние се учим от грешките. Като деца, ние се очаква да правят грешки, но като възрастни грешки стават табу. Помислете колко е по-вероятно да се каже, „не мога“, а не „, аз, че все още не са се научили“ (не мога да плувам, аз не мога да карам, не мога да говоря испански) възрастен. За да се види, че не (или просто се борят) е социално табу, че не натоварва децата. Когато става въпрос за учене на език, призна, че не знаете всичко (и е добре с това) е ключът към растежа и свобода. Нека отидем на вашите пораснали задръжки!

7. НАПУСНЕ зоната си на комфорт

Желание да се правят грешки означава да бъдеш готов да се поставите в потенциално неудобни ситуации. Това може да бъде страшно, но това е единственият начин да се развива и усъвършенства. Без значение колко много можете да научите, вие никога няма да говоря на език, без да излагат себе си там: говори с непознати на езика, питам за посоката, за да храни, опитайте се да кажа шега. Колкото по-често правите това, толкова по-голям зоната си на комфорт става и по-спокойни можете да бъдете в нови ситуации:

„В началото започваш да срещнете трудности: може би произношението, може би граматиката, синтаксиса, или наистина не получите думите. Но мисля, че най-важното нещо е винаги да се развие това усещане. Всеки роден език има усещане за неговия или нейния собствен език, и това е в общи линии това, което прави родом-говорител -. Дали може да се направи на езика свой собствен “

8. СЛУШАЙ

Трябва да се научим да слушаме, преди да може да се говори. Всеки език звучи странно първия път, когато го чуя, но колкото повече се изложите на това на по-запознати става, и по-лесно е да го говоря правилно:

„Ние сме в състояние да произнася нещо, това е просто ние не сме свикнали да го прави. Например на валцувани R не съществува в моя форма на английски език. Когато бях на обучение испански имаше думи с твърдия R в тях като Perro и Реюнион. За мен, най-добрият начин да отида за овладяване, че всъщност е да го чуя постоянно, да я слушат и да вид визуализира или да си представите как това е трябвало да се произнесе, защото за всеки звук има специална част на устата или гърлото, които ние използваме, за да се постигне този звук. “

9. WATCH хората говорят

Различни езици се правят различни изисквания към вашите езика, устните и гърлото. Произношение е точно толкова, колкото физически, тъй като е психично:

„Един от начините – това може да звучи малко странно – е наистина да погледнете някой докато си говорят думи, които използват този звук, и след това да се опитат да имитират, че звук, колкото е възможно. Повярвайте ми, че може да е трудно в началото, но ще. Това е нещо, което всъщност е доста лесно да се направи; просто трябва да го практикуват. “

Ако не можете да гледате и имитират родом-говорител в лице, гледане на чужди езици филми и телевизия е добър заместител.

10. хвърли

Така че сте направили залога. Как да процедираме? Има ли правилен начин да отида за учене? Матей препоръчва на 360 ° максималистичния подход: без значение кои инструменти, които използвате учене, това е от решаващо значение да се практикува нов език на всеки един ден:

„Склонен съм да искате да абсорбира колкото е възможно от самото начало. Така че ако науча нещо, което аз наистина, наистина отивам за него и се опитват да го използват през целия ден. Както седмицата прогресира Опитвам се да мисля, че в това, опитайте се да пиша в него, се опитват да говорят за себе си, дори и на този език. За мен това е за действително пускане това, което учи в практиката – да бъде, че за написването на имейл, да говори за себе си, слушане на музика, слушане на радио. Около себе си, потапяйки се в нова езикова култура е изключително важно. “

Не забравяйте, че най-добрия възможен резултат на говорене на език е за хората да говорят с вас. Да бъдеш в състояние да имат обикновен разговор е огромна награда само по себе си. Достигането постижения като че в началото на деня ще направи по-лесно да останете мотивирани и да практикува. И не се притеснявайте, няма да дразни хората, като говори на техния език лошо. Ако предговор всяко взаимодействие с: „Аз съм живот и бих искал да практикува …“ повечето хора ще бъдат търпеливи, окуражаващи и щастливи да задължи. Въпреки, че има около един милиард неместни английски говорещи по света, повечето от тях биха предпочели да говорят на собствения си език, ако даден избор. Като се инициативата да се оттегли в езика свят на някой друг може да ги поставят в лекота и насърчаване на добри чувства навсякъде:

„Разбира се, че могат да пътуват в чужбина, да говори на родния си език, но вие ще получите много повече от това да може действително да се чувстват спокойни в мястото си – е в състояние да общуват, да се разбере, за да си взаимодействат във всяка ситуация ви биха могли да си представим. „