10 лесни стъпки за изучаване на език – част първа

1. знам защо го правите

Това може да звучи очевидно, но ако не разполагате с добра причина, за да се научи език, вие сте по-малко вероятно да останете мотивирани в дългосрочен план. Желаещи да впечатли английски говорещи с френския не е много добра причина; които искат да се запознаят с френски човек в собствената си език е съвсем друг въпрос. Без значение и да е причината, след като сте решили на език, това е от решаващо значение, за да се ангажират:

„ОК, аз искам да се научим на това и затова аз ще направя колкото се може по този език, с този език и за този език.“

2. Намерете Партньори

Матей научил няколко езика, заедно с неговия брат близнак Майкъл (те решават техните първи чужд език, гръцки език, когато те са били само осем години!). Матю и Майкъл, или супер полиглоти Брос на колкото бих искал да сега се отнасят до тях, придобили своите суперсили от добро-ол „, здравословен брат съперничество:

„Бяхме много мотивирани, и ние все още сме. Ние прокара помежду наистина да отида за нея. Така че, ако той осъзнава, че правя повече, отколкото той е, че ще получите малко ревнив и след това се опита да ме надминат (може би защото той е моят близнак) -. И обратното “

Дори и да не може да получи брат да се присъединят към вас на вашия език приключение, като всеки вид партньор ще настоява и на двама ви винаги да се опита само малко по-трудно и ще остане с него:

„Мисля, че това е наистина чудесен начин за действително става за него. Трябва някой, с когото може да се говори, и това е идеята зад учене на език. “

3. Говорете с СЕБЕ СИ

Когато имате никой друг да се говори за, няма нищо лошо в това да говори за себе си:

„Може и да звучи наистина странно, но всъщност говори за себе си на език, е чудесен начин да практикуват, ако не сте в състояние да го използва през цялото време.“

Това може да се запази на нови думи и фрази, пресни в съзнанието си и да изградят доверие си за следващия път, когато говоря с някого.

4. KEEP IT ЗНАЧЕНИЕ

Ако направите разговор с гол от началото, вие сте по-малко вероятно да се загубиш в учебниците. Пред хората ще пазят на учебния процес от значение за вас:

„Ти си учене на език, за да могат да го използват. Ти няма да го говори за себе си. Творческата страна е наистина е в състояние да постави на езика, който учите в една по-полезна, като цяло, всеки ден настройка – да бъде, че чрез писане на песни, обикновено искат да се говори на хората, или да го използвате, когато отидеш в чужбина. Вие не трябва непременно да отидат в чужбина; можете да отидете на гръцкия ресторант надолу по пътя и реда в гръцката. “

5. се забавляват с него

Използването на новия си език по някакъв начин е творчески акт. The Super Polyglot Брос практикува своята гръцка чрез пише и записва песни. Помислете за някои забавни начини за практикуване на нов език: направи радио игра с приятел, да изготвят комикс, напишете стихотворение, или просто да говоря с когото можете. Ако не можете да намерите начин да се забавляват с новия език, шансовете са не искате да следвате стъпка четири.